fredag 31. juli 2009

Stor ørret på Hardangervidda


Man trenger ikke stor og dyr båt og hundrevis av timer med trolling for å ta storfisk.

Det ble den 26 juli i år tatt en ørret på 7,6kg på stang i et vann i nærheten av Litlos på vestvidda,dette er traktene som jeg begynnte å fiske i og kvennavassdraget er nærmeste nabo.man får ikke mindre lyst å dra på vidda når man får sånne rapporter.
Bildet er hentet fra Hardanger Folkeblad

Ferietid

Da har vi hatt ferie en uke,har vært ved Väneren og prøvd fisket litt.
Vi annkom ved Sunanå sist lørdag og prøvde fisket på søndagen,dette endte med gjedde og abbor,mandagen gikk ikke bedre,kjøleboksen hadde stått på og bilen hadde flatt batteri,endte med en tur til Trollhättan og Nissan der,tirsdagen begynte med et utras på 200fot som gikk av,men vi fikk en litt senere,en laks på litt over 4kg.onsdagen dro vi mot Eknes med en liten stopp i Åmål,ble ikke fiske onsdagen,torsdagen blåste det litt men vi hadde bestemt at fiske skulle vi,fiskeguide Tommy Nerstrand dukket også opp,han hadde med seg 3 svensker som ville prøve etter blank fisk også,vi begynte fisket rett utenfor Eknes på leting etter ørreten,vi fisket med 6stenger i overflaten etter tips fra Tommy,vi kom ikke lenger enn at det nappet på den første overlate stanga vi satte ut,det var en ørret rett under minstemål,dette ble den eneste blanke vi fikk den dagen,Tommy kjørte blankt og kunne fortelle at en annen guide hadde hatt 4 blanke turer før vi kom.
torsdagen var det meldt mye vind på Väneren så vi satte kursen mot Västra Silen og Årjäng,annkom ved 11 tida og kl 1200 gikk snella på taket 130-150 fot i et utras,fik tatt i stanga og borte var fisken,fikk to gjedder med topp 6,5kg liten abbor og ørret under minstemål.
nå er det fredag og her ligger vi til kai i påvente av bedre vindforhold så vi kan prøve fisket litt.

torsdag 23. juli 2009

Mjøsa 16-19 juli







Da er nærmer det seg ferien.bare en dag igjen,ser ut som vi setter kursen mot Väneren og Vettern i Sverige og satser på at laks og ørret ikke har tatt fellesferie.



Sist helg var det besøk fra vest,med besøk av mine foreldre og min nevø Tor Andreas,vi fikk leid hytta til BOFF,kjempe hytte med god plass og som ligger veldig fint til,vil takke Even Ersnes for at vi fikk leie hytta,vi kommer gjerne igjen.



Vi var selvfølgelig utpå å prøvde fisket,vi fisket veldig bra rundt Snippsanodden,fisket med rigg som viste seg å være veldig effektivt,vi hadde 5 fisk melleom 3,5kg og 4,1kg og flere mellom 1,6kg og 3kg samt en del undermålere.
Så både faderen og Tor Andreas reiste hjem med solide nye perser på ørret.

søndag 12. juli 2009

Lauefiske i vannsjø

Da har vi unnagjort første turen etter laue med de nye garna,garna viste seg å være veldig bra,de fisket både laue og mort samt at de var veldig fine å jobbe med.
Vi fikk ca 300 laue og mort + en abbor på ca 800gr,satser på at vi nå vil få enda større fisk i form av blanke feite ørreter og kanskje en laks eller 2 i Väneren.

tirsdag 7. juli 2009

Makrelltur i Bunnefjorden 5 juli

Vi var ute etter makrellen i Bunnefjorden i helga, det gikk ikke bedre enn sist gang,fikk en 2kg torsk på riggen og blå tassi.
Som sikkert alle har fått med seg så var det greit vær på søndagen,vi var heldig som ikke fikk solstikk og det som verre er.
Nå tror jeg at det blir en stund til neste tur etter makrellen,blir langhelg på Mjøsa neste helg etter pundingene,satser på at vi lurer den i år også.
Ellers nærmer det seg ferie,blir båtferie for oss i år,blir litt hos søta bror og litt hjemme i moder Norge,vi håper på bra vær og bra fiske.

fredag 3. juli 2009

Mye pen ørret

Var en tur utpå Mjøsa natt til torsdag,gikk ut ifra Viken2,fisket nordover mot Helgøya og fikk 3stk små første timen på agn,det var veldig stille hele natta kjente ikke et rist engang.
Men fra kl 07 til 10 var det mye moro,fikk 4 små og følgende serie 2,2kg 2,5kg, 3kg, 3,5kg og 3,9kg. veldig moro ristet på riggen nesten hele tida.
I mårra blir det en ny tur etter makrellen,håper det blir mer makrell enn sild denne gangen.