søndag 28. juni 2009

Sommerørret på steroider

Da er vi kommet oss hjem etter en dag på Mjøsa,er ikke noe å utsette på hverken lufttemp eller vanntemp nå om dagen,målte over 20 grader hele veien i Furnesfjorden.
Ørreten var ikke i bettet,ikke så rart kanskje med den tempen og sola høyt på himmelen, hadde ikke giddet svømme etter en sliten laue jeg heller i dag,men vi klarte iallefall å lure en fisk,en ørret som sannsynligvis gikk på steroider,var veldig sterk i forhold til størrelse,gikk rett i lufta flere ganger og hadde noen fine utras som fikk opp pulsen både på meg og Anne,men det endte bra og Anne kunne til slutt håve en feit ørret på 4,3kg,det viste seg at den hadde tatt en forrett på drøye 20cm,art ukjent.
Alt i alt en vellykket tur selv om man ikke var langt unna solstikk.

mandag 22. juni 2009

Sildefiske i Oslofjorden

Da er første turen etter makrellen unnagjort,vi tok familien ut på fisketur i Oslofjorden etter makrellemiddag og satte ut båten ved Solvik marina ved Sandvika ,med sol og rolig sjø ble det en kjempe flott tur, men det viste seg at makrellen ikke var så lett å finne denne dagen, vi fikk en makrell og den fikk vi på riggen 10m på strike pro,ute ved Slemmestad så vi noen store stimer fisk og trodde at vi hadde funnet makrellen,det nappet momentant når vi slapp ut snørene og opp kom det en hekle full av sild! det var sild over alt og i nesten alle vannlagene,vi stoppet på 19 sild.er begrenset hvor mye sild man orker til middag,kunne sikkert fisket nok sild til halve Oslo uten problem.

torsdag 18. juni 2009

Lauegarn ankommet,,,,,,,ENDELIG

Da er endelig lauegarna kommet i posten,har etterlyst dem hos avsender og posten,nå viser det seg at de har ligget på postkontoret siden 9 juni!!!!!!!! posten skal fram....... og det gjør den bare litt forsinket.
Skal bli moro å se om disse garna er bra,de er produsert av Lindemans i Finland og skal etter det forhandleren sier være av veldig godt kvalitet,de er 1,5m høye og 25m lange,og 13mm masker,går mangen lauer i et garn :-)skulle vel være noeover 2.2millioner masker og fyller man alle de maskene så har man laue ei stund framover:-) så nå jeg regner med at det snart blir en tur etter laua sånn at man får fylt fryseren med god agnfisk.

mandag 15. juni 2009

Gratulerer A-Team Norgesmester 2009


Det var A-Team som stakk av med seieren i trolling NM 2009,med total vekt på 16,7 kg,ikke bare det ,de fikk sin første punding i Mjøsa og den holdt til størst fisk,den veide 7,68 kg,verdige vinnere som har hevdet seg godt også i andre konkuranser..
Vi begynte dårlig,en undermåler tidlig på kvelden,stille store deler av natta før vi skiftet til agn i 7 tida søndag,fisket da i området rundt Helgøya,da ramlet det på 2 stk på 2,5+, siste gikk på i det vi skulle pakke og dra inn for veiing.
Så totalt er vi vel fornøyd,det var mangen som ikke fikk fiske eller bare undermålere,hørte om de som hadde 12 fisk og bare 2 godkjente.
Vi ble nr 24 av 214 båter og fikk nye Shark lodd i premie,litt tunge for riggene mine men går vel å modifisere litt på de tenker jeg.

onsdag 10. juni 2009

NM til helga

Da nærmer det seg NM og 16 timer med trolling etter storørreten.
Er litt spent på åssen været blir,ser på YR at det er meldt fra 4,7 til nesten 6 kan jo bli luftig utpå der da.
Ellers venter vi på lauegarn fra Namsos,skulle gjerne hatt litt fersk laue med til helga for å prøve om pundingene likte det bedre enn den harde plasten jeg har servert de siste årene.

lørdag 6. juni 2009

Lenge siden sist

Lenge siden sist innlegg nå.men har fått fisket noe siden sist.
Har vært til Bornholm siden sist,uten den store suksessen ,vi endte opp med 2 smålaks og masse horngjell.
Har vært noen turer til Mjøsa uten at det har blitt noen punding i båten,mye småfisk.
Neste uke er det NM og nye sjanser til storfisk,regner mad at jeg kommer til å kjøre med både plast og agn,blir lauefiske til uka,har bestilt 3 finskproduserte lauegarn fra Namsos 13mm og høyde 1,5m og lengde 25m.tømmer Nitelva for laue iløpet av uka:-)